Zeeklassen Dag 2

Ahoi Ahoi!!

“Kom, kom maar uit je bed, want het wordt het een dag vol pret!”, met deze song werden we vandaag vrolijk gewekt. En een dag vol pret dat werd het…
Na een zeer uitgebreid ontbijt trokken we geladen met petanqueballen en paletjes naar het strand. We speelden naar hartenlust in het zand. Er dreef wat mist boven de zee waardoor er uitspraken klonken zoals: ‘Kijk juf, daar vliegt een schip!’.

Toen we wat dichter bij de laagwaterlijn kwamen, zagen we een rasechte peerdevisser. Zijn netten brachten heel wat lekkers mee uit het zilte nat. Griet, schol, sardientjes, krabben en tong mochten de kinderen zelf terug de zee in gooien want natuurlijk namen we enkel de garnalen mee. Hup de huifkar op… Daar genoten we van onze zelfgemaakte lunch. In het huis van de garnaalvisser werden de garnalen afgekookt, gepeld en gesmaakt… Ja, papa’s en mama’s.. Wij lusten echt garnalen!

De huifkar bracht ons terug naar de jeugdherberg waar we onze emmertjes en schopjes ophaalden en richting zee vertrokken. We bouwden de allermooiste creaties onder een stralend zonnetje.
Na een verkwikkende douche waren we een kilogram zand lichter en was het hoog tijd om onze knorrende magen te vullen. Op het menu tomatensoep en worst met appelmoes.

Na het avondeten organiseerden we een echte ‘strandbloemen workshop’ en met een mooie bloem keerden we tevreden naar ons bed.

Slaapwel!

Dit bericht is geplaatst in 2de Leerjaar, 3de Leerjaar, Geen categorie. Bookmark de permalink.