plattelandsklassen 2019 dag 1

Vanmorgen bij het opstaan gierden de zenuwen ons al door de keel. We vertrokken immers op plattelandsklassen naar Torhout.
Op school werd al onze bagage verzameld. Dankzij de hulp van vele bereidwillige ouders raakten we allemaal keurig op tijd en vooral zonder stress aan het station van Mechelen. We konden zelfs nog even een blik werpen op de maquette van het nieuwe station. We stapten op een overvolle trein naar Brussel. Na een korte tussenstop namen we de trein naar Brugge. In de West-Vlaamse hoofdstad wisselden we voor een laatste keer van trein en kwamen we netjes op tijd in Torhout aan. Te voet legden we de drie laatste kilometers naar manege Groenhove af. Omstreeks twaalf uur stapten we het erf op. De tomatensoepsoep stond al op tafel te dampen. Uiteraard lieten we ons het lekkere eten goed smaken.
Na het middagmaal trokken we snel onze outfits om te gaan paardrijden aan. Op een drafje snelden we naar de stallen om kennis te maken met onze paarden. Tina, de monitrice, gaf deskundige uitleg over de verzorging en het optuigen van onze viervoeters. We gingen ook met roskam en borstel aan de slag. Na een wat onwennig begin vlotte het alsmaar beter. Na een rondje stappen, voelden we ons al echte ruiters.
Na het vieruurtje dekten we onze bedden en mochten we het vernieuwde speelplein tegenover ons verblijf verkennen. Alle speeltuigen werden deskundig uitgetest en goed bevonden. Aan de fitnesstoestellen verzorgden we zelfs onze conditie.
Tijdens het avondeten werden heel wat boterhammetjes, waar we met tomaat en komkommer fantastische smosjes van maakten, achter de kiezen gestoken. Zo kwamen we weer op krachten om de avondactiviteit aan te vatten.
Voor onze eerste avondactiviteit toverde juf Lieselot touw en spelkaartjes tevoorschijn. Tijdens het spelletje “levende stratego” renden we als gekken tussen de bomen van het speelbos om onze kwaadaardige tegenstanders te verschalken. Uiteindelijk trok het blauwe team aan het langste eind.
Veel te vlug werd het negen uur en dat betekende dat we weldra onze bedjes zouden moeten opzoeken. Vooraleer de lichten om half tien uitgingen, poetsten we snel nog onze tandjes.
Dromend van onze eerste echte paardrijles morgen zonken we al snel in een diepe slaap.

Tot morgen.

Dit bericht is geplaatst in 6de Leerjaar, Geen categorie. Bookmark de permalink.