Plattelandsklassen 2019 dag 2

Vanmorgen zouden we voor het eerst echt paardrijden. Na een snelle poetsbeurt zadelden we onze rijdieren op en met de hulp van Tina en de meester deden we de hoofdstellen aan. Met de paarden aan de teugels stapten we gezwind naar de binnenpiste. Bruno, de eigenaar van de manege vertelde ons heel wat over zijn dieren en uiteindelijk konden we onze voeten in de stijgbeugels plaatsen. We lieten onze paarden in een rij rondjes stappen. Na een beetje oefenen, slaagden we er al in van richting te veranderen, te stoppen en terug te vertrekken. Het liep bij iedereen al vrij vlot. Op het einde van de les mochten we ons zelfs al aan enkele rondjes in draf wagen.
De kinderen die tijdens de tweede en de derde beurt gingen rijden, poetsten ondertussen de stallen en voorzagen ze van een nieuwe laag stro.
’s Middags verwende Katrien, onze gastvrouw, ons op een heerlijke en overvloedige maaltijd.
Met een goed gevulde buikje splitsten we ons op in 2 groepen. De ene helft van de klas mocht in de huifkar stappen, de andere nam een fiets. Na een leuk ritje kwamen we aan op de kinderboerderij. Daar leerden we alles over graan en brood. Na een korte uitleg konden we zelf aan de slag met meel, gist, water, boter en zout. Het was een hele klus om ons broodje ovenrijp te maken. Terwijl de broodjes de warmte opzochten, konden we de dieren bezoeken en even ravotten in het speeltuintje. Een uurtje later kwamen onze prachtige baksels uit de oven.
Om de dag af te sluiten trokken we weer het speelbos in. Juf Lieselot had een fantastisch spel ineengebokst. Onze snelle benen en scherpe breinen kregen het hard te verduren. We moesten immers een levensgrote versie van het leuke spel Master Mind oplossen.
Na een overvolle en boeiende dag zochten we onze knusse bedjes op.

Tot morgen.

Dit bericht is geplaatst in 6de Leerjaar, Geen categorie. Bookmark de permalink.