Plattelandsklassen 2019 dag 3

Spannend. Vandaag mogen we misschien galopperen. De meeste kinderen waren al heel zenuwachtig. Na het ontbijt snelden we naar de stallen om onze paarden te poetsen en op te zadelen.
De eerste groep mocht dadelijk de piste in om te stappen en te draven. Kinderspel. De overige kinderen gingen gewapend met riek en kruiwagen aan de slag. Ongelofelijk wat een paard op één dag produceert aan mest. Het was een hele klus om de boxen kraaknetjes te krijgen. Daarna poetsten we de gangen nog en gaven we onze rijdieren ook nog een pakje nieuw hooi.
Ondertussen draafden de anderen er lustig op los. Galopperen was echter niet voor iedereen weggelegd omdat je hiervoor toch enige ervaring nodig hebt.
Na het lekkere middagmaal trokken we onze fluohesjes aan en namen we een (kleine) fiets.
Tegen de wind in ging het naar een groot melkveebedrijf. Het eerste wat ons opviel, waren de kleine iglootjes op het erf. Verbaasde kopjes keken ons met blinkende oogjes aan. Het waren kalfjes die de voorbije weken geboren waren. Ze zogen aan onze duimen dat het een lieve lust was. Joey mocht ook de “identiteitskaart” van een pageboren kalfje aan zijn oor bevestigen. Het meest impressionante was echter de melkrobot die volautomatisch, 24 uur per dag melkt.
Na de rondleiding doorheen het bedrijf stond de boer ons op te wachten met een biggetje dat nog maar 3 uur geboren was. Uiteraard ging het van hand naar hand en werd het bijna doodgeknuffeld. Tenslotte verraste de boerin ons allemaal nog met een klein cadeautje.
Na, alweer een pittig fietsritje, maakten we ons klaar om naar het Italiaanse restaurant te gaan. We werden immers vergast op heerlijke pizza’s. Bij sommige kinderen hing de tomatensaus tot achter hun oren.
We mochten daarna nog even repeteren voor de show van de morgenavond. Tot slot van deze fijne dag gingen we met z’n allen gezelschapspellen spelen. Dat was echt wel fijn in dit computertijdperk.
Tot morgen.

Dit bericht is geplaatst in 6de Leerjaar. Bookmark de permalink.