Plattelandsklassen 2019 dag 4

Vandaag geen les paardrijden, maar niet getreurd. Nadat we de stallen hadden gekuist, gingen we naar de buitenpiste. Aan de rand stonden een trampoline en een eigenaardig ding klaar. Het leek wel een groot olievat met daarop twee handvatten. Tina legde ons uit dat het “kunstpaard” was waarop we konden oefenen voor de voltige. Voltige is eigenlijk turnen op een paard.
Na een degelijke opwarming begon het echte werk. Met behulp van de trampoline kwamen we op de grote ton terecht. We draaiden er rondjes op en deden ook “vlaggetje”. Toen we voldoende geoefend hadden, stapte Cicero de piste binnen. Nu konden we onze kunstjes ook op een echt paard tonen. Het lukte bij iedereen wonderwel. Tot slot kwam het hoogtepunt. We lieten onze handen los op de rug van het galopperende paard.
In de eetzaal werden we ’s middags opgewacht door dampende kommen spaghetti.
’s Namiddags trokken we onze fluo-hesjes aan en fietsten we naar het kasteel van Wijnendale. Twee gids wachtten ons op voor een rondleiding doorheen de waterburcht met het rijke verleden. Langs de vele kamertjes en zalen maakte we een reis terug in de tijd. We leerden niet alleen de familie Matthieu, de huidige eigenaars, kennen, maar ook al hun voorgangers zoals : Jan zonder Vrees, Gwijde van Dampierre en Robrecht de Fries, de eerste graaf van Vlaanderen. De tentoonstellingsruimten geven een mooi beeld van de rijke Vlaamse geschiedenis. Het was echt heel knap en leerrijk. Een felle plensbui verpestte ons terugritje wel enigszins.
Hotdogs met komkommer, tomaat en sla vormden ons “laatste avondmaal”. Eindelijk konden we beginnen met onze grote afscheidsshow, “Torhout ’s got talent”, gepresenteerd door juf Lieselot. Allerhande artiesten brachten een waar spektakel van grappige sketches, ongelooflijke goocheltrucs, verbazingwekkende jongleerkunsten, uitdagende challenges, spectaculaire dansnummers en indrukwekkende songs.
Morgen wacht ons weer een drukke dag met een bezoek aan een tuinbouwbedrijf en … het inpakken van onze koffers.

Tot morgen.

Dit bericht is geplaatst in 6de Leerjaar. Bookmark de permalink.