Plattelandsklassen 2019 dag 5

Vanmorgen waren we al voor het ontbijt druk in de weer. Onze koffers moesten immers al om 9 uur klaarstaan. Gelukkig raakten we met z’n allen tijdig klaar. Tussen twee regenbuien door fietsten we naar een iets verderop gelegen tuinbouwbedrijf. Gezwind trokken we met z’n allen de serres in. De eigenaar legde ons uit hoe de ontelbaar verschillende soorten kleine slablaadjes werden geteeld. In groepjes gingen we een oogstmachine op en hobbelden op de rupsbanden over een slabed heen. Via de transportband viel de sla in kisten die we onmiddellijk naar de wasinstallatie brachten. Nadat de blaadjes uit het bad waren gestroomd, werden ze drooggezwierd en konden we aan de verpakking ervan beginnen. Enkele druppels later, reden we met onze verse oogst het erf van Groenhove voor een laatste keer op.
’s Middags verschenen er nog tomatensoep met balletjes en knapperige frietjes met heerlijke vol au vent op tafel. Het was smikkelen en smullen geblazen.
Spijtig genoeg moesten we, met een cornetto in de hand, onze manege in ijltempo verlaten. De trein wacht immers niet.
Stationnetje na stationnetje kwam Mechelen dichterbij. We haastten ons het station uit en moesten dit jaar gelukkig geen overvolle bus in. Onze ouders stonden immers al reikhalzend naar ons uit te kijken. Met een beetje spijt in het hart gingen we op school onze bagage (dank je wel meester Rudy) ophalen, terugblikkend op een hele leuke week.

Tot volgend jaar.

Dit bericht is geplaatst in 6de Leerjaar. Bookmark de permalink.